A GySEV Cargo Zrt. logisztikai elemzése - Jankovics Johanna (2019)
Záródolgozatomat a GySEV Cargo Zrt. logisztikai elemzéséről írom. Bemutatom a vállalat logisztikai tevékenységét, szolgáltatásait, rövid történelmi hátterét. Kitérek a raktár logisztikára is, mely a vállalat egyik legfőbb tevékenysége, valamint az informatikai háttérre. Dolgozatom zárásaként fejlesztési lehetőségeket fogalmaztam meg, melyekkel elérhető lenne a hatékonyságnövelés, valamint a vállalat jelenlegi fejlesztési kezdeményezéseit is bemutatom. Az első fejezetben bemutatom a GySEV Cargo Zrt. történelmi hátterét, valamint az anyavállalat tulajdonosi struktúráját. A második fejezetben kitérek a logisztika alapelveire, majd bemutatom a GySEV Cargo Zrt. tevékenységét részletesen és ismertetem a vállalatnál alkalmazott fuvarozási módok előnyeire és hátrányaira. A harmadik fejezetben az intermodális logisztikai szolgáltató központokat mutatom be általánosságban, majd azt, hogy a soproni központ milyen feladatokkal és létesítményekkel rendelkezik. A negyedik fejezetben ismertetem a GySEV Cargo Zrt. informatikai hátterét. Az ötödik fejezetben a logisztikai központokat mutatom be általánosságban, valamint a logisztikai központok feladataira is kitérek, illetve a feladatok közül megfogalmazom miket valósít meg a vállalat plusz tevékenységként. A hatodik fejezetben bemutatom a GySEV Cargo Zrt. swot analízisét. A hetedik fejezetben a vállalat raktár logisztikai tevékenységét fejtem ki bővebben, kitérek a raktárakra és a raktár gazdálkodás főbb feladataira, valamint a betárolásokra és kitárolásokra is a raktárakban. A nyolcadik fejezetben az anyagmozgató gépeket ismertetem, melyeket a vállalat alkalmaz. A kilencedik fejezetben bemutatom a GySEV Cargo Zrt. főbb partnereit, és partnerkapcsolatait. A tizedik fejezeteben források segítségével mutatok be trendeket, problémákat és lehetséges megoldásait, valamint a vállalat által tett fejlesztési kezdeményezésekre is kitérek. Utolsó fejezetként javaslataimat fogalmaztam meg.