Kapuvári házhelyi óvoda infrastrukturális fejlesztésének hatásai - Balka Bettina (2019)
A záródolgozatom a Kapuvári házhelyi óvoda infrastrukturális fejlesztése projekt ismertetéséről, valamint a fejlesztés után bekövetkező pozitív hatásokról szól. A dolgozat megírásával kitűzött célom, hogy bemutassam a fejlesztésben érintett „Házhely”, illetve intézmény múltját és jelenét, a jelentkező hatások révén pedig a jövőjét is. Az érintett témaválasztás indoka, hogy a Kapuvári Polgármesteri Hivatalban eltöltött szakmai gyakorlatom ideje alatt mélyreható betekintést nyertem ezen projekt részleteibe, és a záródolgozatom által szeretném demonstrálni a fejlesztés pozitív előnyeit. A téma teljes körű megismeréséhez indokolttá vált az elsődleges mellett másodlagos kutatási módszert alkalmazni, melynek keretében számos forrás állt rendelkezésemre, mint például az épület fejlesztés előtti állapota, az intézmény története, az indokolttá vált fejlesztési területek, illetve a megfelelő működéshez szükségszerű jogszabályok, irányelvek. Az elsődleges kutatási módszer alapján háromféle kérdőívet készítettem, az intézményben dolgozók, a szülők és a polgármester úr részére, ami által megismerhettem a véleményüket a fejlesztésről. Ezen kutatások elemzésével megállapítottam, hogy a házhelyi óvodán megvalósult fejlesztések kedvezően hatnak az intézményben dolgozókra, szülőkre és gyerekekre, a „házhelyi” városrészre és a városi életre is egyaránt. A kérdőívekre kapott válaszokból leszűrhető, hogy minden érintett szerint a korszerűsítéssel lehetőségek széles skálája nyílik meg az óvoda számára.