Divatmarketing - Ruházati termékek marketingeszközei a zalaegerszegi Pink Nekem ruhaüzlet példáján keresztül - Mikita Zsuzsanna Lilla (2019)
Ruházati üzlet működtetése nem könnyű feladat, főleg kisvállalkozóként - sok a versenytárs, hisz a magyarországi piacon ebből a kiskereskedelmi üzlettípusból van a harmadik legtöbb. Sikeresnek lenni véleményem szerint csak megfontolt üzleti tervvel és kidolgozott marketing tervvel lehetséges. Mindenki szeretne egy kiváló marketingtervet a vállalkozása számára. Azonban kevesen tudják, hogy hogyan és milyen elemekből kell felépülnie annak érdekében, hogy az használható és nyereséges legyen. A divattermékek marketingje szoros kapcsolatban van a divat változékony trendjeinek figyelemmel kisérésével, de ezeket a trendeket kritikus módon, szelektáló megközelítéssel dolgozza fel és építi be a stratégiájába.. A fókuszba természetesen a vásárlót kell állítanunk, fokozott figyelmet fordítva a vásárló személyiségére, a divathoz való viszonyára. Kitekintést nyújtok a különböző típusú divatot propagáló, értékesítő üzletekre, megvizsgálva stratégiájuk főbb elemeit és hangsúlyait. Dolgozatomban a divattermékek értékesítéséhez és a divatüzlet népszerűsítéséhez szükséges marketing eszközöket vizsgálom egy konkrét független ruházati üzleten - a Zalaegerszegen található Pink Nekem női ruhaüzleten keresztül. A dolgozat megírásával célom az volt, hogy elemezzem a magyarországi ruházati kereskedelem színtereit, jelen esetben természetesen egy magyar üzlet mindennapjainak prizmáján keresztül, egy kiemelkedően invenciózus boltvezetői gyakorlat példáján keresztül megvizsgáljam a divatmarketinget, mint a marketing speciális ágát, és ezen a sikeres példán keresztül ötleteket adjak az egyéni vállalkozók által működtetett boltok marketing-stratégiáihoz. Tételesen áttekintem a bolt által alkalmazott eszközöket, legyen az elektronikusan, a mai technikával megvalósított modern módszerek, vagy a hagyományos reklám és marketing itt alkalmazott módszereit. A sikeres marketing lényegében a modern és a hagyományos eszközöknek egy jól eltalált ötvözete.