Minőségbiztosítás az IMS Connector Systems Kft.-nél - Molnár Daniéla (2019)
Záródolgozatomban az IMS CONNECTOR Systems Elektronika Korlátolt Felelősségű Társaságnál töltött gyakornoki és szakmai gyakorlati, immár majdnem egy éve a cégnél töltött munkámból szerezett elméleti és gyakorlati, mára már kialakult saját munkakörömről szeretnék írni. A témám ötlete a munkám, a szakmám és az autók iránti szeretetem volt. Már régóta foglalkoztat minden, ami a járművekkel kapcsolatos, és szerencsémre a sors ezt a munkát hozta nekem. Dolgozatom célja, hogy a napjainkban jelentős és szinte már elengedhetetlen autóipart egy másik oldalról mutathassam be, a gyakorlatban alkalmazott módszerek segítségével egy képet alkothassak azok szemében is, akik nem minden nap találkoznak ezzel a témával. Mivel sokan nem is tudják, hogy honnan is indulnak ezek az apró alkatrészek az autóinkban, és ezeknek a minősége hogyan is van biztosítva. Esetleg egyáltalán nem is tudják, hogy milyen csatlakozók, kábelek vannak az autóikban. Ezért fontosnak tartottam, hogy a szigorúan szabályozott autóipari minőségbiztosítást, az IMS legnagyobb szegmense alapján, a folyamat szerint tudjam terjeszteni és ennek a szakterületnek az érdekességét, sokszínűségét és változatosságát a minden napokra kivetítve is. Többnyire a céges szervereken található adatokból, saját tapasztalatokból és a kollegáim tapasztalataiból merítettem a dolgozatomhoz felhasznált forrásokat, információkat. Dolgozatom primer részét az alapokkal kezdem, az IMS rövid bemutatása után egy alap minőségről szóló bevezetést, majd az elengedhetetlen autóipari beszállítói láncon keresztül a bemintázási folyamatig szeretném kifejteni a témát. Majd a szekunder részben a saját magam által végzett munkámat szeretném gyakorlati nézetben bemutatni, pontosítva a beszállítói oldalról szeretnék a tapasztalataim alapján írni. Kiemelten a legfontosabb, legkockázatosabb dologról, a reklamációkról, amiknél az idő is rengeteget számít, és a beszállítói lánc alapján lévő hely elfoglalása is rengeteg információt rejt magában. Végezetül, pedig a termékek nálunk töltött utolsó ellenőrzéseiről szeretnék említést tenni.