Kombinált fuvarozás a GYSEV Cargo Zrt.-nél - Remete Patrícia (2019)
Dolgozatom célja egy vasúti Zártkörűen Működő Részvénytársaság, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Cargo Zrt. kombinált fuvarozási folyamatainak bemutatása. A téma idő-szerűségét a kombinált fuvarozás dinamikus fejlődése nyújtja. A GYSEV Cargo Zrt. kom-binált fuvarozási tevékenysége egyedülálló Európában. Évről-évre egyre nagyobb az áru-szállítási teljesítményük (árutonna km/átkm). A belföldi és nemzetközi áruszállítás valamint a raktározás és logisztikai folyamatok alkotják a vállalat főtevékenységi körét. Gyakorla-tomat a GYSEV Cargo Zrt-nél töltöttem, ahol alkalmam adódott megismerni a fuvarozási folyamatokat lépésről lépésre, továbbá megannyi hasznos információval szolgáltak dolgo-zatom megírásának érdekében. A kombinált fuvarozás területén teljes körű megoldásokkal, komplett szolgáltatás-csomaggal állnak ügyfeleik rendelkezésére. Törekvésük, hogy a lehető legnagyobb forgal-mat tereljék közútról a vasútra, melynek külső költségei jóval alacsonyabbak és jövőképe-sebb a környezeti károsanyag kibocsájtása miatt. Elmondható, hogy a GYSEV Cargo Zrt. fontosnak tartja a partnereik elégedettsé-gét, ezért a legmagasabb színvonalú szolgáltatásra törekszenek. Folyamatos beruházásaik is azt a célt szolgálják, hogy az eddigi tevékenységüket a jövőben még hatékonyabban folytathassák eleget téve a változó piaci körülményeknek és mind-ezek, mellett megszilárdítsák pozíciójukat a versenytársaikkal szemben. Ez alapján látható, hogy a cég minden erejével arra törekszik, hogy az utazóközönségének mind személyszállí-tási mind vendéglátási szolgáltatásában továbbá partnereiknek a teherszállításban valamint raktározásban a legkorszerűbb ellátást biztosítsák. Záródolgozatomban elsősorban a szakirodalmi áttekintést nyújtok a kombinált fu-varozásról és az ahhoz kapcsolódó elméletekről, valamint kitérek a GYSEV Cargo Zrt. ál-tal használt sajátosságokra. A cég kiterjedt infrastruktúrával rendelkezik, hiszen nem csak áruszállítással foglalkoznak, hanem személyszállítással is. A személyszállítást folyamatos fejlesztésekkel, villamositással teszik korszerűvé. Ezen kívül a Hotel Sopron**** a cég tu-lajdona alatt áll, ezzel bővítve szolgáltatási palettájukat. Említést teszek a vasúton szállított veszélyes anyagokról és csoportosításukról.