Pandan Kft. likviditása optimalizálásának lehetőségei, finanszírozásának javítása belső forrásokkal - Magyaros László (2019)
Szakdolgozatom fő témája a Pandan Kft. pénzügyeinek kezelése, a likviditásának vizsgálata, a likviditás és finanszírozás javításának lehetőségei. Magyarországon a kkv szektor általános problémája, hogy a vállalatok alacsony likviditással rendelkeznek, ez a tény alapozta meg témaválasztásomat. A vállalat pénzügyeinek vizsgálatát az alapoktól igyekeztem felmérni, különös tekintettel a cég likviditási mutatóira. Majd megvizsgáltam, hogy a cégben alkalmazott vállalatirányítási rendszer milyen hatással van a vállalat pénzügyi helyzetére, különös tekintettel a pénzügyi modul használatára. Majd a vállalatirányítási rendszer Pandan Kft. gazdálkodására gyakorolt hatását értelmeztem. Kutatásom egyik pontja a beszerzésben rejlő finanszírozási lehetőségekre tesz felvetést, míg másik fő pontja a likviditás javítására keresi a választ. Ennek értelmében megvizsgáltam miként lehet likvidebb a vállalkozás, a kintlévőség kezelés, illetve a különféle pénzügyi szolgáltatások bevonásával, mint például a treasury és a faktoring szolgáltatás. Majd összegzem a tapasztalataimat és javaslatot teszek a likviditás optimalizálására és a finanszírozás javítására.