Összehasonlító körlapösszeg-mérési vizsgálatok digitális eszközökkel - Simon Dávid István (2019)
A diplomamunka célja egyes erdőbecslési műszerek összehasonlítása volt. A Sopron 91/D erdőrészletben végzetem méréseket, hagyományos tükrös relaszkóppal, illetve digitális, körlapösszeg mérésére alkalmas műszerekkel. A mért eredményeket összehasonlítottam egymással és a relaszkóp elv matematikai összefüggéséből származó eredményekkel. A kapott eredmények alapján javaslatokat tettem a műszerek használhatóságára. Abstract Comperative basal area measurement with digital devices The goal of the thesis was to camparing different types of forest estimating devices. The measurments was placed in the Sopron 91/D forest part, with traditional Bitterlich relascope and with digital basal area measuring devices. I compared the result of the devices with themself and with relascope idea’s matematical corelation. With the final results I made a suggestion for the effienciency of the devices.