Tanuló algoritmusok alkalmazása IoT rendszerek felügyeletében - Pintér László Tamás (2019)
Diplomamunkámat egy egyetemi projekt részeként készítettem el. A projekt hallgatói operatív vezetője voltam és feladataim közé tartozott a projektben résztvevő hallgatók összefogása, koordinálása, kérdés esetén segítése. A megvalósítás célja egy olyan tesztrendszer kialakítása volt, amely az IoT és BigData világ jelenlegi igényeinek megfelel, a kihívásaira megoldást keres és a jövőbeli igényekre is felkészülhetünk a segítségével. A tesztrendszer képes adatok fogadására, módosítására, előfeldolgozására és továbbítására. A diplomatervem fejlesztéseinek eredményeként az elkészített felügyeleti rendszer a mért paraméterek feldolgozásával képes saját maga újraindítási döntéseket hozni. Rengeteg fontos tapasztalatot szereztünk a gateway alkalmazás felépítésével, mesterséges intelligenciával és a Kotlin nyelvvel kapcsolatban is, amelyet fel tudunk használni a koncepció javításához és a felügyelet további fejlesztéséhez is. Érzésünk szerint a Kotlin nyelv előtt hatalmas jövő áll adattudomány terén is.