A veszélyes anyagok szállításának bemutatása egy magyarországi fuvarszervező vállalaton keresztül - Horváth Szilárd (2019)
A veszélyes anyagok szállításának bemutatása egy magyarországi fuvarszervező vállalaton keresztül Transportation of dangerous goods from the point of view of a hungarian company Jelen dolgozat a veszélyes árukat és azok szállítását egy magyarországi fuvarszervezéssel foglalkozó cég szemszögéből kívánja bemutatni, a közúti és intermodális (vasút-közút) viszonylatokban. A dolgozat nem tér ki részletesen az egyéb szállítási módok bemutatására, mivel a cég nem foglalkozik légi, folyami, tengeri szállítással. A dolgozat először egy átfogó képet nyújt a veszélyes árukról és az azokat és szállításukat szabályozó rendszerekről. Az elmélet rész után a gyakorlat kerül elő, esettanulmányokkal és a cég mindennapi működésével. Bemutatásra kerülnek a cég pénzügyi- és egyéb partnerkapcsolatai is. Ezen felül ismertetésre kerül a cég már évek óta szerződött partnercége a Lauterbach Speditions GmbH. és az együttműködés menete. Tapasztalataim a témában a cégnél eltöltött szakmai gyakorlatomból és az ottani mindennapos munkából erednek. A veszélyes áruk szállításában nagy segítségemre volt a 2007-ben a Korytrade Kft. által kiadott „A veszélyes áruk nemzetközi közúti szállításáról szóló európai megállapodás (ADR)„ kézikönyve. A tapasztalatok és kutatások eredményeképpen elmondható, hogy a szakterület még rendelkezik hiányosságokkal és problémákkal. A záró fejezetben ezek a hiányosságok és problémák kerülnek említésre egy általam feltételezett megoldás mellett.