A vadászetika aktuális kérdései és kihívásai - Právetz András (2019)
Szakdolgozatomban olyan aktuális vadászetikai kérdésekkel kívánok foglalkozni, melyek napjaink vadászemberét, a szakmai szervezeteket és a jogalkotót egyaránt kihívások elé állítják. Ehhez szükségesnek tartom bemutatni a vadászetika kialakulását valamint hatását a vadászati szabályokra, illetve napjaink írott és íratlan etikai szabályait. A történeti áttekintő részt a jelentősebb vitatott kérdések ismertetése, majd az azok alapján összeállított és a vadászok körében elvégzett kérdőíves felmérés, illetve annak feldolgozása követi. A kapott eredmények alapján több kérdésben is javaslattal élek bizonyos jogszabályok módosításra.