Társasjáték, mint kari marketingeszköz - Rázsi Miklós Gyula (2019)
A Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karának diákjaként, azt a célt tűztem ki magam elé, hogy egy promóciós eszközt készítsek, ami az egyetem leendő hallgatóinak bemutatja egyetemünket és segítségre lesz az egyetemi életbe való gördülékeny beilleszkedésben. Az első feladatként döntenem kellett a marketing eszköz mellett, amit majd megvalósítok. A magyarországi felsőoktatási intézmények (elsősorban a BME, és az Óbudai Egyetem) promóciós anyagát tanulmányoztam, összehasonlítva egyetemünk marketing eszközeivel, arra a következtetésre jutottam, hogy egyetemünknek dinamikusabb marketing tevékenység hasznos lehetne. Mivel szórakoztató, de tanulságos és feltétlenül hasznos eszközt akartam készíteni, ezért egy társasjáték készítése mellett döntöttem. Második feladatom: a társasjáték jellegének eldöntése, majd szabályainak összeállítása. Harmadik kérdésem a kivitelezésre vonatkozott. Milyen rajzokat használjak illusztrációként a játéktáblán és a játék dobozán? Ez után terveztem meg a társasjáték kártyáinak tartalmi és külső megjelenését. A kártyák jellege miatt az is kérdéses lett, milyen dobókockát használjak a játékban, majd a figurákat kellett megterveznem. Negyedik feladatom a társasjáték anyagigényének felmérése lett. Ezt követően elkészítettem a fotorealisztikus látványterveket. Végül a társasjáték prototípusát.