Lékes felújítás vizsgálata a Sopron 82E erdőrészletben - Csók Péter (2015)
Az átalakító üzemmódra kijelölt Sopron 82 E erdőrészletben 2010-ben nyitották az első lékeket. Az erdőrészletben található 12 lékben elvégeztem az újulat felvételezését, valamint kiegészítő feladatként a terület egészére elkészült egy teljes faállomány-felvételezés. Dolgozatomban bemutatom a lékekben található újulat mennyiségét, fafajösszetételét és fejlettségét. Értékelem a lékméret, a tájolás és a lékekben található növényzet hatását a felújulás sikerére. A faállomány-szerkezeti jellemzők alapján bemutatom az anyaállomány fafajösszetélét, az egyes állományalkotó fafajok átlagos átmérőjét, magasságát és élőfakészletét.