Különböző mobil platformok megismerése és választott mobil platformokon történő fejlesztések elvégzése - Balogh Tamás Balázs (2019)
Napjaink társadalmában rendkívül fontos szerepet játszik a szocializáció, melyhez elengedhetetlen az idegennyelvek ismerete. Egyre több ember tanul nyelveket. A mai modern társadalom számára egy kényelmes és gyors megoldás a nyelvtanuló mobilalkalmazások használata. Dolgozatom során egy ArtApp nevű nyelvtanulást segítő mobilalkalmazást készítek el Android és iOS platformra egyaránt a Language and Literacy Learning Through Art projekt keretein belül. A projekt célja, hogy összekapcsolja az idegennyelv tanulását a kultúrával. Feladatom megismerni a Swift és Kotlin programozási nyelveket, majd elkészíteni az ArtApp alkalmazást, mely képes a projekt szerverén futó webalkalmazással kapcsolatot létesíteni, adatokat letölteni és a letöltött adatoknak megfelelően bizonyos játéktípusokat megjeleníteni. Az alkalmazás követelményei közé tartozik az angol, francia, német és finn nyelvek támogatása, továbbá kétfajta játékmód megvalósítása.