Az Egészségügyben Dolgozó Szociális Munkások Országos Egyesületének imázsépítésének kommunikációs lehetőségei - Döbröntei Szilvia (2019)
Az egészségügy és szociális szféra hazánkban kevéssé ismert, nem gyakorta vizsgált két szegmensének bemutatását és a kommunikáció eszközrendszerében rejlő alternatívák feltárását tűztem ki célul. Elemzem kapcsolódási pontjaikat, mely komponenseikben hathatnak pozitív megerősítéssel egymásra.Így tehát három területet vizsgáltam. Nevezetesen a kórházi szociális munka, a civil szerveződések és a kommunikáció szakterületeinek metszéspontjait igyekszem bemutatni. A téma időszerű, hisz kórházközpontú egészségügyi rendszerünk nem képes megfelelni az egészség WHO által megfogalmazott definíciójának, időszerű, mert a szociális munkás szakmaszéles körben nem ismert, és időszerű, hiszen a non profit szerveződések száma évről-évre csökken, holott óriási jelentőségük lenne az egyén felelős egészségmegtartó magatartásának kialakításában csakúgy, mint a szociális párbeszéd kialakításában társadalmi szinten.