Játék az óvodában Hímzés bevitel az óvodába, Rábaközi hímzések - Horváthné Kopácsi Edina (2019)
A dolgozatomban nem csak a hímzés világát mutatom be, hanem azt is, hogy a Rábaköz merre található, milyen településeket ölel magába, milyen a népzenei világa, néptánca, hogyan öltözködtek, a hajukat hogyan hordták és hogy milyen a hímzésének a változatossága, motívumkincsei. A dolgozatomban több néprajzkutató munkáját vettem alapul. Igyekeztem sok helyen példákkal és képekkel alátámasztani , illusztrálni az általam kutatott témát. Arra a kérdésre keresem a választ, hogy belehetne-e vinni a hímzést az óvodai élet minden napjaiba? A dolgozatom során magam is kipróbáltam a hímzést a gyerekekkel. A dolgozatom készítése folyamán ezért is vittem be a Jereváni Kék Óvodába a gyerekeknek hímezni valót, hogy egyrészt lássam, miként viszonyulnak egyáltalán a hímzéshez, másrészt pedig hogy, miként boldogulnak vele. Kitérek arra, hogy ennek a kísérletnek a megvalósítása miként sikerült és, hogy melyik korosztállyal érdemes megpróbálkozni.