Veszprém környezetvédelmi programjának megvalósulási vizsgálata - Nyitrai Péter (2019)
Napjainkban fontos szerepet kap a környezetünk védelme, melyet helyi szinten a települési környezetvédelmi programok szabályoznak. A fenntarthatóságot kizárólag helyes erőforrásgazdálkodással tudjuk elérni, ha ez nem így történik, akkor következik be a környezeti elemek állapotváltozása. A programokon keresztül javíthatunk ezen állapoton vagy szinten tarthatjuk azt. Szakdolgozatomban rövid irodalmi áttekintés után bemutattam Veszprém városát, majd megvizsgáltam az előző környezetvédelmi programok célkitűzéseit. Felmérésem során azt a megállapítást tettem, hogy a célkitűzések közel háromnegyede teljesült. Elmaradások ugyan vannak, de azok a jövőben pótolhatók. Javaslatként fogalmaztam meg, hogy az infrastruktúra fejlesztésével és a zöldfelületek helyes gazdálkodásával sokat javíthatunk a környezet állapotán.