A szocializáciòs folyamatok segìtèse zenei fejlesztèssel - Szendőfi Anna Sára (2019)
Nagyon sok olyan kisgyermekkel találkoztam, akiknek valamilyen okbòl kifolyòlag nehezen ment a beilleszkedès az òvodai csoportba. Tanulmányaim alatt sokat tanulhattam a szocializáciòs folyamatokròl, a szociális nevelèsről, valamint a különleges figyelmet igènylő gyermekekről. Az òvodapedagògus számára problèmát jelent ezen gyermekek integrálása a csoportba. Szakdolgozatomban arra keresek lehetsèges megoldást, hogyan lehetne az òvodákban felèpìteni egy szocializáciòs folyamatokat segìtő zenei fejelesztőprogramot. A szakirodalmi áttekintèsben átveszem a tèmához szüksèges elmèleti informáciòkat, bemutatok nèhány terápiás mòdszert ès reformpedagògust, valamint a szakdolgozatom vègèn felvázolom elkèpzelèseimet a megfelelő zenei fejlesztèsről.