A gyermekjóga felépítése, hatása az óvodás korú gyermekek körében - Szakály-Lukács Tünde (2019)
Szakdolgozatom témája a gyermekjóga felépítése és annak hatása volt az óvodás korú gyermekekre. Dolgozatom első felében történeti áttekintés, a jóga általános jellemzői, ezen belül a hatha jóga, mint a gyermekjóga alapjának részletes elemzése szerepel. Ezt követi a kutatásom bemutatása, elsőként a kérdésfelvetések, hipotézisek ismertetése és a kutatási módszer kiválasztása. Miután ezeket leírtam, következhetett a szakembereknek kiadott kérdőívek kiértékelése, majd a Csíki Mariannal készített mélyinterjú részletezése. Szó esett a gyermekjóga foglalkozások felépítéséről és hogy miként integrálható, emelhető át óvodai keretek közé. Témám lezárásaként a feltett hipotézisek beigazolódását fejtettem ki.