A nőneveléstől a nevelő nőig - Kiss Regina (2019)
Hogy miért épp a nőnevelés? Hisz annyian szóltak már róla és megannyi könyv pihen a polcokon a témával kapcsolatban… Mégis szólni szerettem volna erről a témakörről, mivel végzős óvodapedagógus hallgatóként, úgy érzem nem hallottam eleget saját nemem oktatásával kapcsolatban. Pedagógus leszek, ezáltal az ország értelmiségi rétegéhez fogok tartozni és emellett nő vagyok, így a téma kiválasztásától fogva éreztem ez a szívem ügye lesz. Mindig is nagy volt az igazság érzetem már óvódás korom óta és nagy élvezettel hallgattam az idősebbek történeteit a régi állapotokról. Szívesen figyeltem meg és nézem máig is érdeklődve a férfi- nő kapcsolatát, házasságokban, munkahelyi kapcsolatokban, barátságokban és az ebben való egymáshoz viszonyulást. Így kézenfekvő volt számomra, hogy ebben a témakörben elmerüljek és élvezettel készítsek egy dolgozatot, melyben ez mind össze tud fonódni.