Társas kapcsolatok fejlesztése a népi játékokon keresztül. - Kovács Krisztina (2019)
Szakdolgozatom témája a népi játékok, és azon keresztül történő társas kapcsolatok fejlesztése. Témaválasztásomnak a legfőbb indoka, hogy közel áll a szívemhez a néptánc, népzene és ez által a népi játék. Mindemellett úgy gondolom, hogy ha óvónő szeretnék lenni, akkor tudnom kell a fejlesztő hatásairól, pszichológiai és pedagógiai hátteréről. A szerkezetét tekintve három nagyon egységre lehet bontani a dolgozatom. A népi játékok fontosságáról és szerepéről az óvodai életben óvónőkkel készített interjúmat elemeztem, Majd két énekfoglalkozás megfigyelését írtam le és értékeltem ki. Ahol egy visszahúzódó, és egy akaratosabb gyermeket figyeltem meg. Előtte szerepet szántam a játék és a népi játék bemutatására, a szociális kapcsolatok fejlődésének alakulásának pszichológiai pedagógia hátterének bemutatására.