A válás hatása az óvodás korú gyermekekre - Reichardt Laura (2019)
Szakdolgozatomban arról írok, hogy milyen hatással van az óvodás korú gyermekekre a szüleik válása. Ehhez a szülők szemszögéből vizsgáltam meg a gyermekeket, és a válás következtében megjelenő változásaikat. Azért választottam a kérdőív formátumot, hogy minél több ilyen esetet tudjak megvizsgálni, így minél változatosabb eredményeket kapjak, hiszen minden gyermek máshogy reagál a hasonló helyzetekre. Feltevésem volt, hogy a gyermekek negatív irányba változnak, és kutatásaim igazolták ezen gondolataimat. A vizsgálat előzményeként korábbi kutatásokat, cikkeket, szakkönyveket és statisztikai adatokat tanulmányoztam, hogy tisztább képet kapjak a hasonló helyzetekben.