A klímaváltozás talajra gyakorolt hatásainak vizsgálatára szolgáló talajbiológiai monitoring rendszerben alkalmazható módszerek kiválasztása szakirodalmi áttekintés alapján - Nyerges Krisztián (2015)
Bemutattam röviden a klímaváltozás talajara gyakorolt hatásait. Ez követően felsoroltam milyen talajbiológiai mérési módszerek vannak. Talajbiológiai mérési módszerek közül kiválasztottam a talaj szén-dioxid kibocsátás mérési módszerét a talaj enzim aktivitás mérési módszereit és Unger-féle cellulózteszt módszer. Amik mező- és erdőgazdálkodási talajok vizsgálataira alkalmasak. Részletesen taglaltam és értékeltem szakirodalmi áttekintés alapján a mérési módszereket. Továbbá értékeltem az általam kiválasztott módszerek közül a legalkalmasabbakat saját véleményem és talált szakirodalmak és internetes források alapján.