Zene hatása a kisgyermekekre - Sörös Melinda (2019)
Szakdolgozatomban az ének- zene hatásait vizsgálom. Bemutatom, hogy mennyire befolyásolja a gyermek fejlődését már a magzati kortól kezdve. Kitérek a születés előtti külső zenei ingerek és zenei hatásokra, valamint az ezekre kiváltott reakciókra is. Megvizsgálom, hogy a gyermek életében mikor és milyen módon kell megjelenni a zenei nevelésnek. Befolyásolja e a szülő zenei előképzettsége a zenei nevelés fontosságát. Ezen kívül kitérek a zene családi nevelésben betöltött szerepére, formáira és következményeire, a szülői észrevételekre. Kifejtem a zenei nevelés szükségességét az óvodapedagógiában, kitérek mindezek megvalósítására.