Az apa-gyermek kapcsolat vizsgálata óvodáskorú gyermekek körében - Bella Tamara (2019)
Szakdolgozatom főtémája az édesapa és gyermeke közötti kapcsolat kutatása.Dolgozatom szakirodalmi részének fő témája, hogy miként hat az apa szerepe a gyermek fejlődésére a fogantatás pillanatától egészen felnőtt korig. Mindemellett megemlítem mindazt, hogy hogyan változott meg napjainkra az apa szerepe a családokban, milyen pozíciót foglalnak el a családokon belül. Kitérek arra, hogy a gyermek számára az anya mellett apára is szüksége van. Milyen az apa-lány, apa-fia közötti kapcsolat, valamint hogy, mik a jó apaság ismérvei. Azért ezt a témát választottam, mert úgy gondolom, hogy napjainkban háttérbe szorultak az édesapák, és ők is épp úgy fontosak a gyermek személyiségfejlődésében, mint az édesanyák.Kutatásomat abból a célból végeztem, hogy megtudjam a gyermekek életében milyen szerepet töltenek be ma az édesapák. Célom volt továbbá, hogy információkat gyűjtsek arról, hogy ma milyen kapcsolat fűzi gyermekeket édesapjukhoz. Szerettem volna megtudni, hogy mára már tényleg felértékelődött-e az apák szerepe vagy még napjainkban is háttérbe szorítottak. Ezek alapján végeztem a kutatásomat.