Gyermekkor- és játékszertörténet Zala megyében - Kulcsár Evelin (2019)
Szakdolgozatom azt kutatja, hogy milyen élete volt a múlt századi gyermekeknek Zala megyében. Milyen volt az ő gyermekkoruk? Milyen helyet foglaltak el a családban? Mivel és mit játszottak? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kutattam a választ. Dolgozatomban szerepelnek a családi életre vonatkozó leírások, milyen feladataik voltak a gyermekeknek, milyen játékeszközökkel, illetve milyen játékokat játszottak. Dolgozatom elkészítés a tartalomelemzés, az interjú és a kérdőív módszerét használtam fel. Az interjúk elkészüléséhez, olyan személyeket kértem fel akik Zala megyében nőttek fel. Így az ő beszámolójuk alapján tudtam összevetni a valóságot az olvasottakkal, amik részben megegyeztek.