A rendszeres úszás hatása a motoros képességekre a 3-7 éves gyermekeknél - Miklós Anita (2019)
Az úszás az a sport, amely a legfiatalabb kortól a legidősebb korig minden ártalom nélkül alkalmas testünk edzésére. Mivel a mozgásfejlődés/fejlesztés alapvetően a személyiség fejlesztéséhez járul hozzá, így ezeknek a képességeknek a fejlesztése elengedhetetlen a 3-7 éves korosztályú gyermekek számára. Így azt mondhatjuk, hogy úszással több szempontból is elérjük célunkat, amellett, hogy a korosztály számára teljesen megtanulható a helyes technika, még fejlesztjük vele képességeinket is és megszerettetésével életünk részévé válhat a sport.