A Vépi Vadvirág Művészeti Óvoda története - Eberhardt-Kiss Katalin (2019)
Szakdolgozatom fő témája a Vépi Vadvirág Művészeti Óvoda története. Elsőként a város történtéről írtam, majd megemlítettem Európa első óvodájának létrejöttét. Beszámoltam, a Brunszvik Teréz által alapított, Angyalkert néven emlegetett, első magyarországi óvodáról. Összehasonlítottam az évek alatt kiadott országos nevelési alapprogramokat. Írtam néhány gondolatot az óvodákban vezetett dokumentumokról. Részletesen kitértem Vépi Vadvirág Művészeti Óvoda alapítására, az elmúlt ötven évben történt változásokra, fejlesztésekre. Leírtam az óvoda épületének és udvarának jellemzőit. Jellemeztem az intézmény nevelési programját, írtam a néphagyományokról és a megtartott ünnepekről. Megemlítettem az óvoda támogatására létrehozott Bóbita Óvodai Egyesületet. Végül a jövőbeli tervekről írtam néhány gondolatot.