Tehetséggondozás egy nem Tehetségpontként működő óvodában - Benkó Csenge (2019)
Személy szerint azért választottam a tehetséggondozás témakörét szakdolgozati témámnak, mert úgy gondolom, mindenkiben ott van az a kis plusz, amitől ő igazán tehetségesnek mondható valamilyen, az élet fontos dolgaihoz kapcsolható területen. Meglátásom szerint fontos már óvodás korban felfedezni a tehetségígéreteket, és segíteni nekik elindulni azon az úton, amin később bebizonyíthatják, hogy mennyire jók azon a bizonyos területen.Ezért is fontos, hogy az óvodapedagógusok minden gyermekre kellő figyelmet fordítsanak, főleg akkor, ha valamiben ügyesebben teljesítenek, mint kortársai. Ahhoz azonban, hogy tehetségígéretnek nevezzük, több pontnak való megfelelésre, valamint szakértői véleményre van szükség. Nem véletlenül hoztak létre az országban több Tehetségpontot is, ahová a szülők bátran elvihetik gyermekeiket, hogy az ott dolgozók felmérjék miben, és mennyire tehetségesek.