Az erdőben jártam, keltem, s a Hegypásztor erdei óvodára leltem - Nagy Leila (2019)
Napjainkban egyre fontosabb a természetvédelemről, környezetvédelemről beszélnünk. Az erdei iskolák és óvodák ebben rendkívüli szerepet kapnak. Egy zöld óvoda szemszögéből nézve ráláthatunk hatalmas előnyeire ezen intézményeknek, szervezeteknek. Célom volt bemutatni, hogy néz ki egy erdei óvodai látogatás, rávilágítani a rengeteg haszonra, valamint lehetőségre, amelyet biztosít az óvodás korosztály számára. Egy erdei óvoda és egy zöld óvoda vezetőjének meginterjúvolásával feltételezéseim beigazolódtak, ugyanis a gyermek csak profitálhat egy ilyen program során. A természetben töltött idő alatt sokat tanulhat, gazdagodik tudása, bővül ismerete.