Egy sajátos nevelési igényű óvodáskorú gyermek játéktevékenységének vizsgálata - Tar Barbara (2019)
A gyermeki látásmód és játék bemutatása. Mit tud az óvodás a világról, Hermann Alice felmérése alapján. A játék öröme, motivációi, külső feltételei, pszichológiai sajátosságai. Freud játékelméletének bemutatása. Winnicot játékelméletének ismertetése. Piaget játékelméletének részletes elemzése az egyszerű gyakorlójátéktól, a szerepjátékig. A sajátos nevelési igényű gyermekek általános bemutatása. Az integráció és inklúzió fogalmának magyarázata és jellemzése. Az önálló kutatás céljának és módszerének bemutatása. A megfigyelt gyermek bemutatása. Az önálló kutatás eredményeinek ismertetése. Az önálló kutatás eredményeinek összegzése.