Az óvodáskorú gyermekek minőségi időtöltése napjainkban - Málics Nóra (2019)
Korunk egyre nagyobb tempót „diktál”. Hogy meddig fokozódhat ez? Néha inkább bele sem merek gondolni. Vagy tartjuk az iramot, vagy időnként határozottan „felállítjuk a Stop táblát”. Egyéni döntés. Én ezekre az egyéni döntésekre voltam kíváncsi, amikor szakdolgozatom témájaként az óvodáskorú gyermekek minőségi időtöltésének vizsgálata mellett döntöttem. Érdekelt, hogy a szülők mennyire képesek megmaradni szülőnek. Jut-e elegendő idő a gyermekre? Hogyan töltik azt együtt? Van idő még mesére? Bújócskára? Séta közben vagy felpattanva a kerékpárra felfedezik-e közösen az őket körülölelő világot megannyi rejtett kincsével? Kíváncsi voltam arra, meghagyják-e a gyermeket gyermeknek? Vajon megőrzik számukra a csodát? Színesítik-e varázslattal az olykor beszürkülő hétköznapokat? S végül, de nem utolsósorban, hogyan jelennek meg ebben a történetben a nagyszülők?