Gyermekbántalmazás a családban - Boros Vivien Rita (2019)
Szakdolgozatom címe : Gyermekbántalmazás a családban. Azért választottam ezt a témát, mert ez egy mindennapi téma, mégis tabunak számít. Valamint szeretném, ha a bántalmazások száma évről- évre csökkenne és egyre többen nyújtanánk segítséget a rászorulóknak. Kezdésként röviden általánosságban írtam a családon belüli erőszakról, hogy mióta beszélhetünk családon beüli abúzusról, milyen fajtái vannak valamint a ciklikusságáról is írtam pár mondatot. Ezután pedig a gyermekbántalmazást taglaltam hosszabban a dolgozatomban. Több oldalon kifejtettem a bántalmazás típusait és a lehetséges következményeit. A negyedik fejezetben a gyermekek jogairól írtam. Ezt követően a gyermekvédelem fontosságáról, felépítéséről ejtettem néhány mondatot majd a jelzőrendszer tagjait mutattam be és a feladataikat A hatodik fejezetben a lehetséges segítségeket soroltam fel, azaz a bántalmazásokkor kihez, kikhez fordulhatunk megfelelő segítségért. Ezt követően a hipotéziseim felállítása után a kutatásomban egy esettanulmányt ismertettem. Bemutattam a családot, a család életet, és életkoronként mutattam be hogy miként történtek a bántalmazások. A dolgozatom végén esetelemzést végeztem valamint, befejezésként összegeztem a dolgozatom szakirodalmi és kutatási részét .