A játék fejlődése csecsemő-és kisgyermekkorban - Kálmán Zsófia (2019)
A kisgyermekek életének alapvető eleme a játék. Minden korosztálynak megvan a maga játéka. A játék fejlődése során más-más funkciók kerülnek előtérbe. A fejlődés függ a gyermek fejlődésétől, érettségétől. Szakdolgozatomban végigjártam a játék fogalmát, jellemzőit, jelentőségét. Ezek mellett a játék kialakulását és annak fejlődését, feltételeit. Bemutatásra került a játékfejlődés egyes életkori szakaszokban, amit megfigyelési jegyzőkönyv támaszt alá. A témám során felmerült a kisgyermeknevelő fontossága, szerepe a gyermek játékában. Ehhez kérdőívet készítettem, amiben kiderült, hogy mit gondolnak a nevelők a gyermek játékában való szerepükről.