A nők társadalmi szerepének változásai a 20. századi Magyarországon - Nagy Ildikó (2019)
Szakdolgozatomban a nők társadalmi szerepének változásait kutattam, ezenkívül felgyorsult világunk következményeit, az első világháborútól napjainkig. A kutatandó területeket két idősíkra osztottam, rendszerváltás előtti és utáni időszakra. A következő területek, amelyeken összehasonlítást végeztem ebben a két időszakban: házasságkötések számának csökkenése, bérezés közötti különbség férfi és nő között, születések számának csökkenése, a családnak, mint társadalmi egységnek a változása, nehézségek a női munkavállalás terén. Kutatási kérdéseimre szakirodalom és interjúk alapján kaptam meg a válaszaimat.