Erdőpedagógia beépítése eltérő témájú napközis táborok programjaiba - Dávid-Pásztor Virág (2019)
Kivonat Erdőpedagógia beépítése eltérő témájú napközis táborok programjaiba Az erdők, mint legösszetettebb társulásaink, elengedhetetlen színhelyek a természet felfedezésére. A gyerekek számára pedig minél több alkalmat kellene biztosítani, amikor lehetőségük nyílik a természetközelség megtapasztalására, de kizárólag erdőpedagógiai táborok szervezésére nincs mindenhol lehetőség. Ezzel szemben az erdőpedagógia szerencsésen illeszthető más táborok programjaiba, mert mindig meg lehet találni azt a kapcsolódási pontot, ahol megtervezhető a csatlakozás. Tapasztalataim szerint a gyerektáborok szervezői nyitottak az erdőpedagógia iránt, és megteremtik a lehetőségét annak, hogy táboruk ilyen tartalmakkal gazdagodjon. Munkám során két napközis tábor programjaiba építettem be erdőpedagógiai tartalmakat, melyeket dolgozatomban részletesen kifejtek.