A pedagógus szerepe és felelőssége a kisgyermekkori zenei nevelésben - Sipos Boglárka Erzsébet (2019)
Szakdolgozatom témája A pedagógus szerepe és felelőssége a kisgyermekkori zenei nevelésben. Kutatás célja az óvodákban zajló ének-zenei nevelés összegzése, elemzése, valamint a hozzá tartozó tényezők vizsgálata. A dolgozat tartalmazza a szülők segítségét, a nevelési módszert, amely alapján megjelenik a zenei nevelés, az intézmény, a pedagógus szerepét, felelősségét, az ének-zenei foglalkozások lezajlását, a hozzátartozó teendőket, eszközöket, valamint, hogy ez milyen formában hat a gyermekre, milyen más tevékenységben tud zeneileg fejlődni. Kérdőív segítségével kutattam azt,hogy a pedagógusok ezeket hogyan végzik, látják saját óvodai csoportjukban. Arra a következtetésre jutottam, hogy a zenei nevelés elengedhetetlen része az óvodai életnek, a gyermek megfelelő fejlődésének.