KÉTNYELVŰ NEVELÉS A SZOMBATHELYI NAPSUGÁR ÓVODÁBAN - Lakiné Laposa Dóra Katalin (2019)
Az alábbi dolgozatban a zenei nevelést, annak a gyakorlatban való alkalmazását, fontosságát, fejlesztő hatását, ezen belül is a német nyelvű dalok, mondókák nyelvfejlesztő hatását mutatom be. Gyakorló pedagógusként nagy hangsúlyt fektetek a zenei nevelésre. A dolgozatom fő célja, hogy leendő óvodapedagógusok, és gyakorló pedagógusok megismerjék általa a német- magyar zenei nevelés fontosságát, és azt megismerve, alkalmazzák a gyakorlatban is. Dolgozatom ötlettár is egyben, melyben a gyakorlatban sikeresen alkalmazott mondókákat, dalokat, gyerektáncokat, körjátékokat gyűjtöttem össze.