Die Wirkungen der Fremdsprache bei der Entwicklung der Kinder - Izsó Vivien (2019)
Szakdolgozatom témája az idegen nyelv hatásai a gyermekek fejlődésére. Ezen belül a kognitív képességeket vizsgáltam, kiemelve a matematikai területet. Dolgozatomban ismertetem a kétnyelvűség fogalmát, típusait, előnyeit, illetve az esetleg felmerülő nyelvi jelenségeket. Gyakorlati tapasztalataimmal egészítettem ki a szakirodalmi áttekintést. Kutatásom során egy kérdőívet készítettem, amit általános iskolás gyermekek töltöttek ki. A hipotéziseimet a kérdőív elemzésével igazoltam, vagy cáfoltam.