A balatonföldvári Mesevár Óvoda története - Elter Bettina Éva (2019)
A 2017-ben hatvanadik fennállását ünneplő balatonföldvári Mesevár Óvodáról készítettem szakdolgozatomat. Munkám folyamán kitértem a magyar óvodaügy alakulására, Brunszvik Teréz elhivatottságára, a település alakulására, a Széchenyiek munkásságára. Fő témám az óvoda története, melyet részletesen kifejtettem. Kutatásom vizsgálati szempontjai az évek során alakuló gyermeklétszám, a bejárós gyermekek arányának formálódása, valamint az iskolaválasztás változásai voltak. Kutatási módszerek közül a kérdőíves kikérdezést és az interjú alapján történő kikérdezést választottam, melyek eredményeit elemeztem, diagramokkal ábrázoltam.