A szenzoros integrációs terápia jótékony hatásai - Kondor Bettina (2019)
Szakdolgozatom témája a szenzoros integrációs terápia jótékony hatásai. A szakdolgozatomhoz több változatos szakirodalmat használtam fel. A szakirodalmi elemzésem első fele a fogalmak magyarázatával kezdődik. A további részében pedig a szenzoros integrációs terápiáról fejtem ki a tudnivalókat. A szakdolgozat második fele a kutatási részből áll. A kutatásom során háromféle módszert alkalmaztam. Dokumentumokat elemeztem, szakvéleményt, egyéni fejlesztési tervet és egy gyógypedagógiai véleményt. A második módszerem a megfigyelés volt, ahol egy Ayres terápiát és egy fejlődési zavaros fiút figyeltem meg. A harmadik kutatási módszerem pedig egy interjú volt, amit S. Renáta gyógypedagógus, DSZIT terapeutával készítettem, aki egyben a kisfiú terapeutája is. A szakdolgozat kutatási részéből kiderül, hogy a terápia egy hasznos fejlesztési módszer.