Óvodai környezeti nevelés gyakorlata és továbbfejlesztési lehetőségei a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban - Török Emese (2019)
Dolgozatomban a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban megvalósuló óvodai környezeti nevelési programokkal, azok továbbfejlesztési lehetőségeivel foglalkozom. A szakirodalmi áttekintés részben írok az óvodai környezeti nevelésről, annak céljairól, fontosságáról. Ismertetem a Fertő-Hanság Nemzeti Park történetét és értékeit és az igazgatóság programjait. Az előfeltételezésem az volt, hogy az óvodás korosztálynak tervezett foglalkozásokat ki tudnám egészíteni olyan jellegű tevékenységekkel, mint az ének, zene, énekes játék. Emellett komplexebbé is tudnám tenni. A komplexebbé tétel csak részben valósult meg, viszont több olyan játékkal sikerült kibővítenem a programot, ami hozzájárul a gyermekek képességeinek fejlődéséhez és személyiségük formálásához.