A gyermeki világkép sajátosságainak vizsgálata - Csizmadia Fanni (2019)
Szakdolgozatom témája a gyermeki világkép sajátosságainak vizsgálata, főként Piaget munkássága alapján.A szakirodalmi részben szót ejtek a gyermekek fejlődésének pszichológiai részéről, az óvoda és a bölcsőde fejlesztő hatásáról,az óvodáskorú gyermekek gondolkodásáról, mind a formai és mind a tartalmi jellemzőiről, Piaget munkásságáról beleértve kutatásait, kísérleteit. A kutatásomban olyan kérdéseket tettem fel a gyermekek számára, melyekből kiderül mit gondolnak a világ egyes jelenségeiről, történéseiről. A kérdések összeállítása során Mérei Ferenc által kidolgozott kérdéseket tudtam alapul venni.