Családi helyzetek a két világháború között - Bokor Gréta (2019)
Az első világháború meghozta a változásokat mindenki számára. A politikai viszonyok, gazdasági viszonyok, társadalmi viszonyok mind megváltoztak. Az ország vezetői próbálták rendbe hozni a világégés okozta veszteségeket, problémákat, különböző szerződéseket kötöttek, konferenciákat tartottak. Az új irányzatok megalakulása is hatással voltak a társadalomra és az országokra. Magyarország kultúrája fejlődni kezdett, az emberek változtak, a családokban megjelent a cselédség. A nők átvették a férfiak szerepét. A diktátorok próbálták visszaszorítani őket, de el kellett ismerniük, hogy nélkülük nem sikerült volna ilyen mértékben újraépíteni az országokat.