Kötélpályás közelítés vizsgálata a TAEG Zrt. területén - Gimesi Kristóf Szilárd (2019)
Diplomamunkámban a kötélpályás közelítés, történetét, menetét, munkarendszerét, lehetőségeit vizsgáltam a TAEG. Zrt. területén. Az adatok gyűjtése és kiértékelése során az egyes munkaműveletek időelemzését végeztem el, a Koller 300-as kötéldaru tekintetében. Legfontosabb eredményeim a következők: a Koller300-as műszakonként 15-25 m3 faanyag közelítésére képes, üzemóraköltsége 10615 Ft/üzemóra. Továbbá fontos, hogy lombos és fenyő állomány közelítése azonos teljesítménnyel történik.