A gyermekek mindennapi függőségei. Digitális gyermekkor - Papp Nikoletta (2019)
Azért választottam ez a témát, mert amikor körbenézek az ismerősi körben és látom a gyerekeket, akkor attól félek, hogy nekik nem lesz ilyen felhőtlen gyerekkoruk. Nem azért, mert nincs elég játékuk, vagy nem szeretik őket a szüleik, hanem mert nincs meg az, ami nekem még meg volt. Ez pedig az idő. Idő játszani és gyereknek lenni. Felhőtlenül, naivan, boldogan gyereknek lenni. A digitális gyermekkor kütyüi olyan eszközök, amelyek elveszik az időt az igazi játéktól és kapcsolatoktól. Vajon mire fog emlékezni az a gyerkőc, aki napi két órán keresztül tévét nézett, utána egy órát számítógépezett, majd még egy kicsit nyomkodta a tabletet és a telefonját. Ez csak egy hétköznap délután időbeosztása, a hétvége nagyobb „lehetőségeket” nyújt, mivel nincs iskola, óvoda vagy bölcsőde. Gyerekkorban sajátítjuk el a szociális és tanulási képességeket, amelyek egy életre meghatározzák személyiségünket és későbbi életünket. Az időt nem lehet visszatekerni, a gyermekkort pedig nem lehet visszahozni. Dolgozatomban a digitális eszközök gyerekekre gyakorolt káros hatásait szeretném bemutatni a rendelkezésre álló szakirodalom segítségével.