A 2014/2015-ös téli jégkár hatása a Pilisi Parkerdő Zrt. Visegrádi Erdészet főbb állományainak állományszerkezetére - Baltringer Ajnó (2018)
Ezen dolgozatban arra keresem a választ, hogy a Pilisi Parkerdő Zrt területén 2014-ben bekövetkezett jégkár által okozott kár milyen hatást gyakorol a faegyedekre a sérültség mértékében. Ezen belül is a folyónövedék változását vizsgálva a főbb fafajokon, kocsánytalan tölgy, bükk és cser fafajokon. A vizsgálathoz saját mérések adatait használtam. A mérésekre 2017 és 2018 őszén került sor, amely a famagasság, a mellmagassági átmérő, a szociális helyzet és a koronakárosodás mellett növedékfúrással egészült ki. Az eredmények kiértékelésével láthatóvá vált, hogy a károsodott faegyedek a jégkár utáni évben jelentős növedék visszaesést mutattak. A további években fokozatos regeneráció figyelhető meg. A sérülésmentes egyedeknél visszaesést nem tapasztaltam, a növedék kiesést ezekhez a fákhoz viszonyítottam.