Erdei óvodák Magyarországon - Bódizs Dalma (2019)
Szakdolgozatomban vizsgáltam a különböző országok erdei óvoda programjait, valamint a Magyarországon használatos erdei óvoda modellt. Tanulmányoztam az óvodás gyermek életkori sajátosságait, a környezeti neveléssel, valamint az erdei óvodáztatással kapcsolatban. Térképet készítettem azon óvodák elhelyezkedéséről, melyek jelenleg Magyarországon "erdei" minősítéssel rendelkeznek. Internetes kérdőívet készítettem az óvodapedagógusok és a szülők részére, amelyben arra voltam kíváncsi, mennyire tájékozottak az adott témában, valamint kérdéseim alapját képezte az álatalam elkészített erdőpedagógia programnak. Az elkészült programot ötletforrásként szántam óvodapedagógusoknak, szülőknek egyaránt.