Die Merkmale des ungarischen Kindergartens zwischen 1930 und 1945 - Lázár Valéria Anna (2019)
Szakdolgozatomban az 1930 és 45 közötti óvodaügyről írtam. A második világháború idején milyen befolyások érték a kisgyermekek nevelését. A reformpedagógiákból Maria Montessori munkásságát említem meg. Külön kitérve arra ez milyen befolyással volt Magyarországra. Említést teszek még Kodály Zoltán munkásságáról, milyen zenepedagógiai nézetek vallott. A dolgozatom fő pontja a Székesfehérvárról kiindult mozgalom melyet Héjj Erzsébet óvónő kezdeményezett. Megemlítem Héjj Erzsébet életet, a Magyar Gyereknevelés című folyóiratot, és a mozgalma milyen hatással volt az oktatásra és az egész országra. Megemlítem még a Székesfehérvári óvodákat. Szakdolgozatomhoz sok kutatást végeztem.