Játék az óvodában Az IKT eszközök használatának hatásai az óvodai játékra - Ujj Edina (2019)
A digitális technológiák életünk számos területét megváltoztatták. A mai gyerekek is nagyon hamar találkoznak a modern világ legújabb eszközeivel. A dolgozat célja elemezni az óvodáskorú gyermekek játéktevékenységeinek alakulását napjainkban és megvizsgálni a játék szerepét. A dolgozat további célkitűzései között szerepel a digitális eszközök használatának felhasználási lehetőségeit bemutatni az óvodai nevelésben. Emellett pedig a használatuk mellett felsorakoztatott pozitív, illetve negatív hatásokat is elemzem. Kutatásom egyik fő célja megvizsgálni a gyermekek játéktevékenységeit az óvodán kívül, mennyi időt tölt a gyerek infokommunikációs eszközök társaságában, és ez milyen hatással van az óvodai játékra.