Az 1-es típusú cukorbetegséggel küzdő gyermekek óvodai lehetőségei, illetve integrációja - Szemeti Barbara (2019)
Diabétesz, cukorbetegség,-ezeket a kifejezéseket olvasva mindenkinek egy idősebb vagy kissé elhízott ember jut az eszébe, aki korának vagy életmódjának köszönhetően vált cukorbeteggé. Sokan nem tudják, hogy diabéteszes lehet egy csecsemő, kisgyermek, serdülő, vagy egy fiatal felnőtt is. Általában ilyenkor 1-es típusú cukorbetegségről beszélhetünk. A szakdolgozat az 1-es típusú cukorbetegség tudományos hátteréről, az inzulinnal történő kezelésről, a vércukorszint kontroll alatti tartásáról, és az 1-es típusú cukorbetegséggel küzdő gyermekek óvodai integrációjáról szól. Óvodai intézményvezetők és gyakorló óvodapedagógusok osztották meg tapasztalataikat, véleményüket a témával kapcsolatban, melyek hozzájárultak a kutatás sikerességéhez.